Snyggast i trädgården - låt miljötänket och utseendet styra ditt val

Vi har inte varit bortskämda med att se miljövänliga produkter som lockar ögat. Men biltillverkaren Tesla har verkligen bevisat att det går att kombinera världsledande miljötänk med snygg design. Nu har STIHL tagit över stafettpinnen med batteriserien AK-System.

Arbeta i trädgården med miljövänliga, säkra och lätthanterliga redskap. Ett batteri, fem trädgårdsprodukter och ett stilrent resultat.

I bland går det att förena det bästa från två världar. Vi är många konsumenter världen över som vill handla mindre miljöbelastande när det finns en möjlighet. Kan vi dessutom få en tilltalande design på köpet – så mycket bättre!

När STIHL forsknings- och utvecklingsavdelning tog fram batteriserien AK-System fanns det ett antal kriterier att uppfylla. I egenskap av en av världens största tillverkare av motorsågar, var det viktigt att samtliga produkter i serien skulle förena en hög säkerhetsnivå med ledande ergonomi och bra prestanda.
Ytterligare en viktig punkt var en genomarbetad, funktionell design för att förstärka vill-ha-känslan. Ni kan själva se på bilderna hur väl STIHL lyckades. Från häcksaxens ergonomiska och greppvänliga handtag till lövsblåsens kylflänsar. Eller för den delen motorsågens kedjespänningsfunktion som gör det möjligt att spänna kedjan utan verktyg. I första hand en teknisk funktion men som också fått en funktionell och tilltalande design

Det finns flera undersökningar som visar att konsumenter tycker designen mycket väl kan vara avgörande vid köptillfället. Apple var som bekant tidiga med både datorer och mobiltelefoner. En värdig arvtagare till Steven Jobs, Apples grundare, är onekligen Elon Musk och hans skapelse Tesla. På kort tid har Tesla vänt upp och ner på begreppen inom bilindustrin. När biltillverkare tidigare satsat på batteridrift har det resulterat i både klen prestanda (räckvidd) och design som hade mycket övrigt att önska. Tesla gjorde precis tvärtom. En sportbil för fem vuxna personer kunde kombineras med en formgivning som stack ut och en räckvidd på ca 50 mil per laddning.

Så visst finns likheten där. Den som köper en Tesla kan ladda gratis el i Teslas egna laddstationer eller hemma till en mycket överkomlig kostnad för elförbrukningen. Den som inhandlar STIHL AK-System har fem helt nya trädgårdsprodukter att välja emellan och samtliga drivs av ett och samma batteri. Smart, ekonomiskt och med en tilltalande design som extra krydda.

Se hela batterisortimentet - klicka här.