Slutklippt – även för dig med liten tomt

Visst drömmer vi alla om mer fritid? Speciellt en fritid som inte äts upp av alla måsten och krav vi möts av på hemmaplan. Robotgräsklipparen iMOW är speciellt anpassad för mindre gräsmattor, så att även de som bor i radhus, sommarstugan eller har en liten tomt kan få en effektiv hjälpreda i trädgården.

Råd och Röns testvinnarrobot från 2014, iMOW MI 632, har numera sällskap av fler modeller. Bland annat två mindre iMOW-robotar, som klipper små gräsmattor på upp till 500 respektive 1000 kvadratmeter. Perfekt för radhuset, sommarstugan eller den mindre villatomten.

– Under sommarmånaderna vill jag helst lägga tid på att slappa och njuta av min trädgård. En gräsmatta ska klippas 1–2 gånger i veckan och det tar minst en timme varje gång. Utslaget på 3 månader blir det 24 timmar. Den tiden lägger jag hellre på en härlig promenad i skogen eller på stranden, säger Lisa Andersson, trädgårdsmästare och expert i STIHL trädgårdsteam.

Inga fler rakblad i gräsmattan
Robotarna - iMOW MI 422 och iMOW MI 422 P - är precis som alla iMOW-modeller, utrustade med en dubbelslipad kniv som är både effektiv och säker. Om iMOW lyfts eller välter stannar knivbladet automatiskt. Många robotgräsklippare på marknaden klipper idag gräset med hjälp av flera mindre rakblad som med tiden slits, och till slut kan ramla av och bli liggande i gräsmattan.

Fixar utmaningen
Med en klippbredd på 20 centimeter och kapacitet att klippa även i 35 respektive 40 procentig lutning, är de nya modellerna perfekta för små och kuperade tomter. iMOW anpassar sig alltid efter gräsets längd, fuktighet eller gräsmattans terräng för ett perfekt resultat.