Sex tips till nyblivna husägare - batteridrift ger maximal flexibilitet och minimal miljöpåverkan

Det finns många skäl till att vilja förverkliga sina husdrömmar. Ett av de vanligaste är att kunna få njuta av en prunkade trädgård. För att nå dit underlättas arbetet av flexibla batteridrivna trädgårdsredskap som är ergonomiskt utformade och skonsamma mot miljön.

Arbeta i trädgården med miljövänliga, säkra och lätthanterliga redskap. Ett batteri, fem trädgårdsprodukter och ett stilrent resultat.

Historiskt har STIHL vänt sig till proffsmarknaden och konsumenter med höga krav och större trädgårdar med sitt breda utbud av trädgårdsprodukter. Med den nya batteridrivna serien AK-System är det dock i första hand den vanliga husägaren som är målgruppen. Det är en stor marknad som STIHL vänder sig till. Hälften av Sveriges befolkning på 10 miljoner människor bor i småhus och varje år byggs det ca 10 000 nya villor eller radhus. För alla som bygger nytt, flyttar från lägenhet till småhus eller investerat i sitt första fritidshus, utgör AK-System en nästintill heltäckande lösning.

Ett batteri till fem maskiner
En av de stora fördelarna med AK-System är att samtliga fem trädgårdsprodukter kan drivas av samma batteri. Det innebär att investeringskostnaden blir lägre och ett förenklat handhavande vid uppladdning. Många husägare känner till problematiken med flera olika märken eller batteriprodukter att hålla reda på. För nyblivna husägare erbjuder AK-System följande fem maskiner:

Ergonomisk häcksax
STIHL HSA 56 är en häcksax som är skonsam mot dig men skoningslös mot häcken. Effektiva knivar med stort tandavstånd klipper även kraftigare grenar. Med ergonomisk utformning, låg ljudnivå upplevs även längre arbetspass som ganska korta.

Smidig trimmer
Ingen trädgård blir fulländad utan en trimmer. STIHL FSA 57 ger både precision och styrka men utan störande vibrationer eller oväsen. Riggrörets längd justeras med ett knapptryck och klipptråden matas fram genom att slå trimmerhuvudet lätt mot marken.

Lättstartad motorsåg
Batterikapaciteten i AK-System räcker långt. Även till att driva kraftfulla motorsågar. Modellerna MSA 120 C-B och MSA 140 C-B är resultatet av 90 års erfarenhet som världens största tillverkare av motorsågar. Alltid lättstartad och ingen kladd med drivmedel.

Kraftfull lövblås
Nya lövblåsen BGA 56 arbetar effektivt och smidigt. Den lätta vikten och ergonomiska utformningen resulterar i en välbalanserad och tystgående lövblås. Den bidrar med andra ord till att behålla grannsämjan så länge du behåller löven på den egna tomten.

Justerbar gräsklippare
Batteridrivna RMA 235 är anpassad för den lilla trädgården. Med en vikt på bara 13 kg är den lättmanövrerad. Uppsamlaren på 30 liter är så pass generös att trädgårdskrattan inte behöver tas fram efter klippningen. Handtaget är justerbart i höjdled och klipphöjden kan ställas in i fem steg.

Se hela batterisortimentet - klicka här.